Zimske počitnice v UGM
počitniške ustvarjalnice za otroke (5 - 9 let)
UGM, Strossmayerjeva 6
25., 26., 27 in 28. februar 2020, 10.00 – 12.30

vodi: Urša Rotman, prof. lik. um, zunanja sodelavka UGM

Vsi dogodivščin željni, pozor! Pustite starše doma in počitnice preživite v družbi umetnosti in prijateljev! Postali bomo slikarji, fotografi, kiparji in filmarji.

V času zimskih počitnic vabimo otroke na igrivo in ustvarjalno druženje ter aktivno preživljanje prostega časa. Ogledovali si bomo različne umetnine, od klasičnih slik iz Zbirke UGM do čisto Nemogočih mehanizmovslovenske umetnice Mete Grgurevič. Pri tem se bomo veliko pogovarjali, izmenjavali svoja mnenja in ideje. Vsako mnenje namreč lahko pomeni pomemben del razumevanja umetnine. Vendar pa ne bomo samo gledali in se pogovarjali. Preizkušali se bomo v risanju, slikanju, kiparjenju … Hm, kaj pa če umetniški material postane na primer stol ali gospodinjski aparat? Otroci, vljudno vabljeni, da se preizkusite.

program:
Postanimo umetnine
torek, 25. februar 2020, 10.00 – 12.30
Otroke vabimo na pustno preobrazbo. Na likovni ustvarjalnici se bomo preoblekli v umetnine. Postali bomo barve, oblike, črte ali kaj čisto nemogočega. Navdih bomo seveda iskali med pravimi umetninami.

Druženje ob umetninah
sreda, 26. februar 2020, 10.00 – 12.30
Počitnice so čas počitka pa tudi igre in druženja s prijatelji. Umetniško razstavo  bomo tokrat raziskovali s pomočjo iger kot sta Spomin in Lov za zakladom, pri tem bomo urili pozorno opazovanje, spomin, hitre misli in likovno poustvarjanje. Igrivo druženje bomo zaključili z nagradnim kvizom! Nagrade bodo Hude! 

Optične iluzije
četrtek, 27. februar 2020, 10.00 – 12.30
Na razstavi Nemogoči mehanizmi Mete Grgurevič ni vse tako, kot je videti na prvi pogled. Nekatera dela prevarajo naše oči in namesto dveh delov vidimo kar tri. Na ustvarjalnici se bodo otroci tudi sami preizkusili v oblikovanju optičnih prevar. Pri tem pa ne bodo pomembne samo naše likovne sposobnosti temveč tudi sposobnosti drugih področij, kot na primer tehnika in fizika.

Z ušesi po razstavi
petek, 28. februar 2020, 10.00 – 12.30
Kakšne barve je zvok? Ali ima glasba kakšno obliko? Okroglo? Oglato? Ali pa morda spominjajo na kakšno osebo ali dogodek. Najprej bomo prisluhnili umetninam na razstavi Nemogočim mehanizmom Mete Grgurevič. Sledila bo likovna ustvarjalnica, na kateri bomo likovno ustvarjanje povezali z zvokom in glasbo.

cena: 5€ (v ceno je vključeno vodenje, material in tudi malica)

info: Brigita Strnad, 02 22 94 697, brigita.strnad@ugm