Teden otroka / Z nitjo po razstavi
UGM, Strossmayerjeva 6
4. – 9. oktobra 2022, 10.00–18.00

V Tedenu otroka od 4. do 9. oktobra 2022 vabimo otroke in njihove odrasle spremljevalce na brezplačni ogled razstave Prevzetnost in pristranost narodne noše.  Po razstavi vas bo vodila nitka, na kateri bodo pripeta vprašanja, razlage ter namigi za pogovor in ustvarjanje.

V tem času si boste lahko ogledali tudi aktualne razstave, v UGM Kabinetu razstavo Podobe Maribora iz Zbirke UGM, v UGM Šopu prodajno razstavo Bežim, vendar ostajam fotografa Luke Herneta in v UGM Studiu razstavo Bogdana Čobala.

Sobotna družinska ustvarjalnica ob Tednu otroka
UGM, Strossmayerjeva ul. 6
sobota, 8. oktober 2022, 10.00–11.30

Otroci, starši, babice in dedki vabljeni na likovno ustvarjalnico v slopu Tedna otroka, na kateri se bomo povezali – z nitjo. Rumene, rdeče, zelene, tanke in debele niti bomo uporabili za risanje. Ja, tudi z nitko je mogoče risati, ustvarjati črte in podobe. Navdih za naše risbe bomo poiskali na razstavi Prevzetnost in pristranost narodne noše.

Ustvarjalnica se izvajajo za dve starostni skupini: 4–6 let (vodi: Brigita Strnad, muzejska svetovalka) in 7–10 let (vodi: Sara Irman Kolar, zunanja sodelavka UGM).

obvezne predhodne prijave: 02 22 94 697 ali brigita.strnad@ugm.si

Ogled razstav in ustvarjalnica je za družine brezplačena.