Preskoči na vsebino

Razstavni salon Rotovž, Trg Borisa Kraigherja 3, Maribor

V Razstavnem salonu Rotovž, na Trgu B. Kraigherja 3 je na ogled razstava Interim avtorja Petra Hergolda iz Slovenj Gradca.

Peter Hergold je rojen leta 1966 v Slovenj Gradcu. Diplomiral je na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani leta 1996. Mariboru se je prvič predstavil leta 1995 v Umetnostni galeriji v okviru razstav Prima vista.

Jernej Kožar, kustos Galerije likovnih umetnosti iz Slovenj Gradca, ki je razstavo pripravila, je med drugim zapisal: "Časovno omejene projekte Hergold dokumentira s fotografijami in videom. Ti niso umetniški produkt, obremenjen z vrednostnimi sodbami, so le spomin na potek dogodka in primer preseganja zapisov latentnih prehodov skozi muzejsko postavitev. Performans, akcija - umetniško delo kot proces. Uporaba simbolnih sistemov, ki posegajo globlje v korenine družbe."

Razstavo, ki je odprta do 8. avgusta 1998, spremlja reprezentativno oblikovan katalog avtorjevega dosedanjega dela, ki na svoj značaj opozarja tudi z numeracijo in signaturo vsakega posameznega izvoda.