Nova f, sodobna fotografija na Slovenskem
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6

Fotografi: Goran Bertok, Tomo Brejc, Andrej Cvetnič, Aleš Gregorič, István Hagymás, Jernej Humar, Barbara Jakše - Jeršič & Stane Jeršič, Tomo Jeseničnik, Špela Kasal, Jasna Klančišar, Peter Koštrun, Jure Kravanja, Branko Lenart, Andrej Osterman, Borut Peterlin, Herman Pivk, Igor Pustovrh, Katarina Sadovski, Klavdij Sluban, son:DA, Jože Suhadolnik, Damjan Švarc, Peter Uhan, Tanja Verlak, Sašo Vrabič & Irena Herak, Manja Zore, Antonio Živkovič

Selektorji:

dr. Primož Lampič, višji kustos iz Arhitekturnega muzeja Ljubljana in docent na Filozofski fakulteti, dr. Damir Globočnik, kustos v Gorenjskem muzeju, mag. Franc Obal, v. d. direktorja Galerije Murska Sobota, Dubravko Baumgartner vodja galerije v Lendavskem muzeju, Boris Gorupič, likovni kritik iz Žalca, Milan Pajk, profesor na akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, Jernej Kožar, kustos v likovnem salonu Slovenj Gradec, Vasja Nagy, kustos Obalnih galerij Piran in Brada Kolar Sluga kustosinja v Umetnostni galeriji Maribor.

Nova f predstavlja svežino in raznolikost sodobnega fotografskega ustvarjanja v Sloveniji. Na razstavi sodeluje 27 avtorjev / umetniških tandemov iz  celotne Slovenije. Avtorji in avtorice se razlikujejo po izobrazbi, generacijsko, v izhodiščih ... ter po mnenju selektorjev bistveno sooblikujejo sodobno slovensko fotografsko ustvarjanje. Na ogled je več kot 100 fotografij različnih formatov, tehnik in vsebin, ki so nastale v obdobju zadnjih nekaj let.

Razstava je nastala na pobudo Fotokluba Maribor v sodelovanju z Umetnostno galerijo Maribor. Premierno je bila predstavljena v prostorih Umetnostne galerije Maribor, jeseni 2006.

Kustosinja: Breda Kolar Sluga, kustosinja UGM