Preskoči na vsebino

Igraj se z mano! Razstava del mednarodnega likovnega natečaja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami
Razstavni salon Rotovž, Trg Leona Štuklja 2  
otvoritev: četrtek, 15. april 2010, ob 11.00

Razstava
Igraj se z mano! predstavlja likovna dela oseb s posebnimi potrebami, ki so nastala ob istoimenskem mednarodnem natečaju v organizaciji Zavoda za usposabljanje Janeza Levca v Ljubljani. Na natečaj, ki je potekal v letu 2009, se je prijavilo 57 šol in zavodov iz Slovenije in tujine. Prispelo je več kot 700 likovnih del, kateri izbor bo na ogled v Razstavnem salonu Rotovž. Razstava v RSR osebam s posebnimi potrebami nudi aktivno vlogo pri njeni realizaciji, saj se bodo preizkusili kot kustosi razstave. Varovanci različnih vzgojno-izobraževalnih institucij bodo sami postavili razstavo in z umestitvijo zadnjega eksponata v galeriji tudi uradno odprli razstavo.

UGM želi s programom spodbujati uspešno integracijo otrok, mladostnikov in drugih v lokalno družbeno okolje, podpreti vzgojno-izobraževalne ustanove ter prispevati k dialogu.

Kustosinji:
Urška Babuder, likovna pedagoginja UGM in Andreja Hribernik, kustosinja razstav projekta Igraj se z mano!. Projekt je nastal v sodelovanju z Zavodom za usposabljanje Janeza Levca v Ljubljani.