GLASBENO-PLESNI PERFORMANS, Tekoče slike
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6
nedelja, 13. november 2011, ob 10.30
nastopata: Špela Huzjak, violinistka & Nina Milin, koreografinja in plesalka
produkcija: Plesna izba Maribor

Za zaključek razstave Ida Brišnik Remec & Marjan Remec, Tako blizu – tako daleč bo na ogled glasbeno-plesni performans Tekoče slike, v katerem bosta plesalki likovno govorico razstavljenih del povezali s sodobnim plesnim izrazom.

VODSTVO po razstavi IDA BRIŠNIK REMEC & MARJAN REMEC, Tako blizu – tako daleč
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6
nedelja, 13. november 2011, ob 11.00
vodi: Ida Brišnik Remec, akademska slikarka

Razstava del Ide Brišnik Remec in Marjana Remca predstavlja izbor iz življenjskih opusov dveh samosvojih mariborskih slikarjev, ki sta svoj ustvarjalni vrh dosegla v sedemdesetih in osemdesetih letih 20. stoletja. Gre za prvo pregledno razstavo njunega dela, ki postavlja na ogled slike, akvarele in risbe.

Ida Brišnik Remec (1941, Maribor) je delovala kot slikarka in pedagoginja, naredila pa je tudi nekaj osnutkov za cerkvena slikana okna. Izhodišče njenega ustvarjanja je vseskozi detajl iz realnega sveta, ki ga umetnica transformira v samosvojo podobo, polno lastnega življenja. Številni cikli pričajo o neizčrpni privlačnosti vegetabilne motivike, ki vedno znova napolnjuje njena dela. Ida Brišnik Remec še vedno ustvarja predvsem risbe manjših formatov.

Marjan Remec (1937, Ptuj – 2009, Maribor) je bil vsestranski ustvarjalec, slikar, pisec in profesor na mariborski Prvi gimnaziji. Z izjemo mobilov iz leta 1969, je njegovo ustvarjanje zazrto v oddaljene svetove, ki govorijo o samoti in zaznamovanosti z bolečino. Dela v značilni modrini imajo sicer notranji značaj, vendar jih pogosto spremlja kanec cinizma. Predvsem v zadnjem ciklu pokrajinskih akvarelov se slikarjev pogled usmeri onstran osebnega v sanjsko brezčasnost.

Na zadnjem vodstvu pred zaprtjem razstave bo svoje in moževo delo predstavila slikarka Ida Brišnik Remec.  

 

VSTOP PROST!