Vlasta Zorko in Slavko Tihec / brezplačno ekspres vodstvo po razstavi 100+
UGM, Strossmayerjeva 6
petek, 23. april, 12.00

vodi: Urša Rotman, strokovna sodelavka UGM

Pridružite se nam na 10 minutnem ekspresnem vodstvu po razstavi 100+Vrhunci iz Zbirke UGM. Vlasta Zorko in Slavko Tihec sta mariborska kiparja, ki sta kot zakonski par preživela skupaj del življenjske poti, hkrati pa sta vsak posebej pustila močan pečat v kulturno-likovnem življenju Maribora. Vlasta Zorko, prva kiparka, ki se je po drugi svetovni vojni uveljavila na področju javne plastike, ima med kiparji v Mariboru  največ realiziranih projektov. Slavko Tihec, inovativni kipar, ki je na prelomu šestdesetih in sedemdesetih let 20. stoletja vnašal v naš prostor nove kiparske pristope in materiale, ter je prav tako avtor mnogih znanih kiparskih del v mariborskem javnem prostoru. Na razstavi 100+ sta predstavljena vsak z enim kiparskim delom, ki si ju bomo podrobneje ogledali.

Odprti smo od torka do nedelje, od 10:00-18:00. Vstopnice so 3 € za odrasle in 2 € za upokojence in mlade obiskovalce (veljajo tudi druge koncesije tukaj). Vodstvo je brezplačen bonus ob nakupu vstopnice v galerijo.

Število udeležencev je omejeno. Program se bo izvajal v skladu s priporočili in navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje - NIJZ.  

Zdaj je čas za doživetje umetnosti v živo!