Tukaj na tem mestu - delovno mesto, spomin, začetki in konci
nekdanja tovarna MTT, dostop z Meljske ceste proti Ulici heroja Šaranoviča 36 + 100 m naprej skozi vrata v tovarno
četrtek, 8. julij 2021, 17.00-19.00

vodita: Marjan Matjašič, muzejski svetovalec in kustos za industrijsko dediščino iz Muzeja narodne osvoboditve Maribor in Urša Rotman, zunanja strokovna sodelavka UGM

Ste delali v tovarni MTT? Vabljeni na druženje med seboj, z nami in z drugimi!

V prostore nekdanje Mariborske tekstilne tovarne v Melju v juniju in juliju vabimo vse nekdanje zaposlene na druženje, pogovore ter obujanje zgodb o MTT. Vsi, ki ste nekoč delali v tem velikanu tekstilne industrije, ste vabljeni, da med seboj ter z drugimi obiskovalci druženj v neformalnem vzdušju delite svoje zgodbe in spomine na delo in življenje v času MTT. V želji, da vaše spomine ohranimo in zabeležimo kot del večne dediščine mesta, vas bo vsakič z novo temo gostil Marjan Matjašič, muzejski svetovalec in kustos za industrijsko dediščino iz Muzeja narodne osvoboditve Maribor. V okviru druženja bomo na razstavi Pismo za prihodnost vsakič spoznali tudi po eno umetnino, ki je nastala kot odziv na zapuščino tovarne.

Osebni pripetljaji, spomini, prijateljstva, zveze, naveze, poznanstva in kak trenutek sreče ali nesreče se ne pozabijo kar tako. Za zaposlene v tovarni se je gotovo kje našel kak prostor, ki je bil tako ali drugače poseben. Prisluhnili bomo vašim trenutkom o delu v tovarni in skušali poiskati kak poseben prostor ali mesto, ki se vam je vtisnilo v spomin. Kdor išče, ta najde. Če ne v tovarni, pa v spominu. Vaše srečanje s spominom »na tem mestu« bi radi ovekovečili.

Druženja organiziramo v okviru trienala EKO 8, ki se med 21. majem in 18. julijem odvija v prostorih nekdanje MTT. Srečanja so nastala v sodelovanju z Muzejem narodne osvoboditve Maribor. Udeležba je mogoča v skladu s PCT protokolom in je za bivše zaposlene v MTT in njihove najbližje brezplačna.