Preskoči na vsebino

Teden otroka + Zagrizi v umetnost, Pike in črte iz Zbirke UGM
razstava in knjiga za otroke (5+)
UGM, Strossmayerjeva 6
3.–8. oktober 2023

Dragi otroci, v Tednu otroka vabimo vas in vaše družine na brezplačen ogled razstav v UGM. Na razstavi Nevidna roka boste lahko raziskovali fantazijske motive npr. iz dežel, ki jih je umetnik ustvaril s pomočjo umetne inteligence ali podobe, v katere je umetnik vpletel podobe igrač in risanih filmov iz svojega otroštva. Še posebej vabljeni na ogled razstave Zagrizi v umetnost, Pike in črte iz Zbirke UGM, ki smo jo pripravili posebej za vas. Na razstavi bodo risbe, slike in kipi, ki so predstavljeni v istoimenski knjigi, ki vam jo bomo predstavili na sobotni ustvarjalnici. Na ogled razstav in predavanje pa vabimo tudi vaše starše, vzgojitelje/-ice in učitelje/-ice. Želimo vam ustvarjalen Teden otroka!

Program:

Zagrizi v umetnost
razstava iz Zbirke UGM
UGM Kabinet, Strossmayerjeva 6
3.–8. oktober 2023, 10.00–18.00

Letos je v UGM izšla knjiga Zagrizi v umetnost, Pike in črte iz Zbirke UGM, avtorjev muzejske svetovalke Brigite Strnad in pesnika Boruta Gombača. Ob Tednu otroka  poklanjamo otrokom in njihovim odraslim spremljevalcem še možnost neposrednega srečanja z vsemi umetninami, ki so predstavljene v knjigi.

Čutim, sodelujem, vrednotim in ustvarjam
delavnica za vse učitelje, ki poučujejo likovno umetnost
UGM Kabinet, Strossmayerjeva 6
petek, 6. oktober 2023, 16.00–18.00
vodi: Primož Krašna

Na delavnici bodo udeleženci skozi raznolike dejavnosti aktivno vstopali v likovna dela, jih poglobljeno analizirali skozi raznolike vidike, spoznali metodo SEL, ki razvija kompetence socialnega in čustvenega učenja, raziskovali in prepoznavali čustva v likovnih delih, oblikovali lastne produktivne odzive na razstavljena likovna dela ter vrednotili lasten učni proces. Proces bo usmerjen v dejavnosti, prilagojene za izvedbo pri pouku tako na razredni ali predmetni stopnji osnovne šole kot tudi v srednji šoli. Delavnica se izvaja v sodelovanju z Društvom likovnih pedagogov Pedagoški liki. Info in prijava do 5. oktobra 2023: brigita.strnadping@ugmpong.si ali 02 22 94 697. Udeležba je brezplačna.

Družinska ustvarjalnica / Babice in dedki pripovedujejo, otroci narišejo
UGM Kabinet, Strossmayerjeva 6
sobota, 7. oktober 2023, 10.00
vodita: Brigita Strnad, muzejska svetovalka in pesnik Borut Gombač

Vabljeni otroci, babice in dedki, da z nami zagrizete v umetnost; kot sporoča Huda mravljica, so slike, risbe in kipi najbolj slastni v živo. Pod mentorstvom pesnika Boruta Gombača boste babice in dedki zapisali svoje spomine, otroci pa jih boste narisali. Ustvarjalnica potega v okviru vseslovenske akcije »Pokloni čas, polepšaj dan«. Info in prijave: brigita.strnadping@ugmpong.si ali 02 22 94 697. Udeležba je brezplačna.