Ta veseli dan kulture v UGM
dogajanje na spletu
četrtek, 3. december 2020

Vabljeni, da Ta veseli dan kulture, ko praznujemo rojstni dan Franceta Prešerna, preživite tudi v naši družbi. Letos smo za vas pripravili brezplačne dogodke na spletu. Popeljali vas bomo po naših aktualnih razstavah 100+ Vrhunci iz Zbirke UGM v UGM in Tanja Lažetić / Rože v UGM Studiu. Otroci, starši, stari starši, tete in strici ter drugi pa se boste lahko priključili medgeneracijski spletni ustvarjalnici. Ves dan na naši Instagram strani poteka še lov za zakladom!

Program:

100+ Vrhunci iz Zbirke UGM / vodstvo preko spleta v živo
Instagram
četrtek, 3. december 2020, 11.00

Pridružite se nam na kratkem vodstvu po aktualni razstavi 100+ Vrhunci iz Zbirke UGM v živo preko naše Instagram strani. Po razstavi vas bo v okoli petnajstih minutah popeljala strokovna sodelavka Urša Rotman. Samo v nekaj minutah se bomo sprehodili skozi zgodovinska obdobja od konca 19. stoletja, do začetka 21. stoletja. Upamo, da si boste ob tem zaželeli, da nas čim prej obiščete v živo, ko bodo razmere to spet omogočale.

Rože / vodstvo preko spleta v živo
Instagram
četrtek, 3. december 2020, 14.00

Pridružite se nam na kratkem vodstvu po razstavi Tanja Lažetić / Rože v živo preko naše Instagram strani. Razstava je bila postavljena tik pred zaprtjem muzejev in galeriji, zato bo vodstvo premierna predstavitev razstave. Po njej vas bo v okoli desetih minutah popeljal kustos Jure Kirbiš.

Praznični mobili / spletna družinska ustvarjalnica
Zoom
četrtek, 3.december 2020, 16.00

Otroke in starše vabimo na likovno ustvarjalnico v živo preko spleta. Na ustvarjalnici bomo pod vodstvom kustosinje in pedagoginje Brigite Strnad spoznali gibljiva umetniška dela, denimo Akvamobile Slavka Tihca. Izdelali bomo svoje gibljive skulpture in si z njimi doma pričarali praznično vzdušje. Dostop do spletne družinske ustvarjalnice tukaj.

UGM lov za zakladom na Instagramu
Instagram
četrtek, 3. december 2020, do polnoči

Ob Veselem dnevu kulture se nam na naši Instagram strani pridružite na lovu za zakladom! V žrebu izbrani zmagovalci lova bodo prejel zaklad: dve brezplačni vstopnici, značko in vrečko z motivom maskote UGM Hude mravljice, svinčnik UGM in komplet razglednic z motivi iz Zbirke UGM.

Za sodelovanje v žrebu na naši Instagram strani poiščite spodaj objavljene tri motive in pod njih v komentar napišite svoj najljubši emoji. Med tistimi, ki bodo našli vse tri motive, bomo jutri izžrebali tri dobitnike zaklada. Lov za zakladom poteka samo danes, 3. decembra 2020, do polnoči.

Uspešen lov vam želimo!