Ta veseli dan kulture v UGM
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6
nedelja, 3. december 2017, 10.00-18.00

Pridružite se nam v UGM na Ta veseli dan kulture! Naj vas voden ogled razstave Bojana Golije, otroška ustvarjalnica in Mlade strokovnjakinje UGM praznično popeljejo skozi retrospektivno razstavo njegovih del. Na ta dan je obisk naše galerije brezplačen, na nakup vseh UGM publikacij pa prejmete kar 30% popust!

Vodstvo / Bojan Golija – retrospektiva
nedelja, 3. december 2017, 11.00
vodi: dr. Marjeta Ciglenečki


Pridružite se dr. Marjeti Ciglenečki na vodenem ogledu razstave Bojan Golija - retrospektiva. Na ustvarjalnost Golije je sprva vplival študij na ljubljanski akademiji. Še odločilnejša je bila pot na Japonsko v letu 1957. V deželi vzhajajočega sonca, kjer je preživel pol leta, se je Golija seznanil s tehniko japonskega lesoreza in postal občudovalec japonske kulture, kar se je neizbrisno vpisalo v njegov ustvarjalni credo. 

Otroška ustvarjalnica (4+) in okraševanje novoletne jelke
nedelja, 3. december 2017, 15.30-17.00
vodita: Sarita Zupanc in Urša Rotman


Na ta veseli dan kulture vabimo otroke, da se skozi zgodbe, igre in likovno ustvarjanje poglobijo v svet umetnosti Bojana Golije. Na kakšne načine je umetnik izražal ta svoj svet? Na likovni ustvarjalnici bomo preizkusili nekaj grafičnih tehnik ali celo izumili nove, kot je to počel umetnik sam. Z nastalimi umetninami bomo kasneje polepšali novoletno jelko v galeriji!

Mlade strokovnjakinje UGM se predstavijo
nedelja, 3. december 2017, 17.00-18.00
vodi: Brigita Strnad, višja kustosinja UGM


Skozi razstavo Bojan Golija - retrospektiva se bomo sprehodili z Mladimi strokovnjakinjami, ki so dva meseca intenzivno spoznavale Golijevo delo, se srečale s kustosinjo razstave in sodobnimi umetniki na področju grafike ter obiskovale tudi druge prostore grafične umetnosti. Razumevanje umetniške grafike so razvijale tudi skozi lastno likovno delo, pri čemer so izhajale iz risbe, nadaljevale s tehnikami šablonskega in kolažnega tiska ter sitotiska in suhe igle.

VLJUDNO VABLJENI!