Preskoči na vsebino

ŠTUDIJSKO DOPOLDNE V UGM / OD ROMANSKE UMETNOSTI DO SZEEMANNOVEGA KURATORSTVA 
petek, 12. december 2014, od 10.30 do 12.30
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6

sodelujejo:
Dr. Alison Locke Perchuk, profesorica na California State University, Channel Islands; Dr. Andrew Perchuk, namestnik direktorja na The Getty Research Institute; moderatorka: dr. Barbara Murovec, predstojnica Umetnostnozgodovinskega inštituta Franceta Steleta ZRC SAZU

Vljudno vabljeni na študijsko dopoldne v UGM, kjer bomo gostili umetnostna zgodovinarja iz Združenih držav Amerike. Dr. Alison Locke Perchuk bo v referatu z naslovom Saints and Prophets in Medieval Italy: The Case of the Monastery of Elijah near Nepi (VT) predstavila svoje raziskave o italijanskem romanskem samostanu Sant'Elia pri Nepiju v bližini Rima, v katerih z novimi pristopi v preučevanju odnosa med tekstom in podobo nadgrajuje ikonografsko analizo. Dr. Anderw Perchuk bo predstavil The Getty Research Institute, na katerem raziskuje in ki je ena osrednjih umetnostnozgodovinskih institucij v svetu. V nadaljevanju bo v referatu z naslovom Radical Shifts in Museum Display: From Alfred Barr to Harald Szeemann razmišljal o kuratorskih praksah. Prav The Getty Research Institute je prevzel v hrambo Szeemannov arhiv in knjižnico. Predavanji in pogovor bodo potekali v angleškem jeziku.

Študijsko dopoldne so organizirali: Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU, Oddelek za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Mariboru in Umetnostna galerija Maribor.

VLJUDNO VABLJENI! VSTOP PROST!