Srečanje z velikanom MTT / vodstvo po tovarni in zbiranje vtisov
nekdanja tovarna MTT, dostop z Meljske ceste proti Ulici heroja Šaranoviča 36 + 100 m naprej skozi vrata v tovarno
četrtek, 17. junij 2021, 17.00-19.00

vodita: Uroš Dokl, muzejski svetovalec iz Muzeja narodne osvoboditve Maribor in Breda Kolar Sluga, direktorica UGM

Ste delali v tovarni MTT? Vabljeni na druženje med seboj, z nami in z drugimi!

V prostore nekdanje Mariborske tekstilne tovarne v Melju v juniju in juliju vabimo vse nekdanje zaposlene na druženje, pogovore ter obujanje zgodb o MTT. Vsi, ki ste nekoč delali v tem velikanu tekstilne industrije, ste vabljeni, da med seboj ter z drugimi obiskovalci druženj v neformalnem vzdušju ob piškotih in kavi ali čaju delite svoje zgodbe in spomine na delo in življenje v času MTT. V želji, da vaše spomine ohranimo in zabeležimo kot del večne dediščine mesta, vas bo vsakič z novo temo gostil Uroš Dokl, muzejski svetovalec iz Muzeja narodne osvoboditve Maribor. V okviru druženja bomo na razstavi Pismo za prihodnost vsakič spoznali tudi po eno umetnino, ki je nastala kot odziv na zapuščino tovarne.

Tokrat se bomo sprehodili po poti tisočerih, ki so nekoč oblikovali, barvali, tiskali, krojili, belili, prodajali in izvažali MTT-jevo blago po vsem svetu. Tekstilni velikan je najbolj krojil prav usodo mesta in ljudi, ki so delali in živeli z njim. Vabimo vas, da si vzamete čas, nas obiščete in skupaj z nami ponovno vstopite v tovarno ter se srečate s svojimi spomini. Prisluhnili bomo in slišano za večno predali dediščini ter umetnosti. V pismu za prihodnost je prostor tudi za vaše vtise in spomine.

Druženja organiziramo v okviru trienala EKO 8, ki se med 21. majem in 18. julijem odvija v prostorih nekdanje MTT. Srečanja so nastala v sodelovanju z Muzejem narodne osvoboditve Maribor. Udeležba je mogoča v skladu s PCT protokolom in je za bivše zaposlene v MTT in njihove najbližje brezplačna.