Preskoči na vsebino

Prvo vodstvo po razstavi Spekter. 70 let Zbirke UGM
UGM, Strossmayerjeva ulica 6
sobota, 17. februar 2024, 11.00

vodita:
David Tavčar, avtor postavitve razstave
Breda Kolar Sluga, kustosinja UGM

Vabimo vas na prvo vodstvo po veliki novi razstavi v Umetnostni galeriji Maribor, na kateri razpiramo spekter pogledov, pozicij, oblik v umetniških delih iz Zbirke UGM in v umetnosti razstavne dejavnosti same. Pridružite se Davidu Tavčarju, avtorju postavitve razstave Spekter. 70 let Zbirke UGM, in Bredi Kolar Sluga, kustosinji UGM, v soboto, 17. februarja, ob 11.00 na Strossmayerjevi ulici 6.

Umetnostna galerija Maribor v letu, ko praznujemo 70 let, vabi k obisku nove občasne postavitve naše zbirke. Tokratno postavitev je zasnoval oblikovalec David Tavčar, ki je v preteklem letu prečesal Zbirko UGM in iz nje izbral več kot 250 umetnin, ikoničnih, manj znanih ali prvič razstavljenih, ter jih v sedmih sobanah in dveh dvoranah postavil v razgibano avtorsko doživetje.

Umetnostna galerija Maribor od leta 1954 domuje v palači na Strossmayerjevi ulici, ki zaradi prostorskih omejitev ne dopušča sočasne stalne postavitve zbirke in velikih občasnih razstav. Ta izziv v galeriji že vrsto let premagujemo tako, da na občasnih postavitvah Zbirke UGM v vedno novih konstelacijah del in načinih predstavitve ponudimo svež premislek o naši zbirki ter zgodovini umetnosti preteklega stoletja v mestu, regiji in Sloveniji.

Vodstvo je brezplačno ob plačilu vstopnine.