Preskoči na vsebino

Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6
nedelja, 2. julij 2006

10.30-11.30 PRAVLJIČNA USTVARJALNICA, "Kakšne zgodbe sanjajo slikarji?

Ogled razstave Portret in avtoportret s pravljičarko Zdenko Gajser.

... zgodbe v modrem, rožnatem, zelenem. Slikarji sanjajo o zvezdah, ki jih primejo za roko in z njimi rišejo svoje mame, babice, neznane deklice, dečke, starce in starke. V pravljični ustvarjalnici bomo skozi pravljico pokukali v njihova snovanja. Slikarje vznemirja ves svet in vsaka njihova slika je zgodba, ki se v nas še enkrat brez čopiča in barvic naslika.

11. 30-13.00 lutkovna predstava ČRVIVA ZGODBA in likovna delavnica

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste ugriznili v sočno, dišeče jabolko in se znašli iz oči v oči z majhnim, zvijajočim se črvičkom? STOP! Ne vrzite jabolka proč! Tudi črvi imajo svoje (črvivo) življenje! Ne verjamete? Oglejte si našo zgodbo!

Tekst: Renata Kalemba
Oblikovanje lutk in scene: Andrej Adamek, Ivan Kalemba
Glasba: Andrej Žibert
Režija: Andrej Adamek
Izvajajo: Renata Kalemba, Matevž Gregorič, Andrej Žibert

Lutkovni predstavi bo sledila še LIKOVNA DELAVNICA, ki jo bo vodil akad. kipar Primož Seliškar. Otroci bodo likovno "napisali" svoje vtise o predstavi.

16.00-18.00 DRUŽINSKA DELAVNICA: oblikovanje keramike z odtisom družinske fotografije

Najprej se bomo fotografirali, fotografije natisnili in jih s posebnim postopkom prenesli na keramične izdelke, ki jih bomo izdelali ... Poudarek na umetniški keramiki!

Delavnico je vodil umetnik Iztok Maroh.

18.00 PREDSTAVITEV VIDEA, nastalega na ustvarjalni delavnici "Digitalni medij"

"Digitalni mediji": digitalne kamere, digitalni fotoaparati, mobilni telefoni, mp3 playerji in podobne naprave z možnostjo zapisa zvoka ali slike so del našega vsakdana. V ustvarjalni delavnici so poskusili kreativno izrabiti njihove potenciale na področju umetnosti.

Delavnico je vodil umetnik Matej Modrinjak.