CHRIS ECKMAN & The Last Side of the Mountain Band
Uglasbena poezija Daneta Zajca  
UGM, Strossmayerjeva 6 /Jazz klub Satchmo/  
sreda, 23. december 2009, ob 20.00

UGM leto zaključuje z mislimi na novo lokacijo, novo arhitekturo in novo vsebino!  Prijatelje, podpornike in ljubitelje umetnosti vabimo na druženje s tradicionalnim glasbenim programom v Jazz klub Satchmo.  

Letošnji gost novoletnega srečanja je Chris Eckman, glasbenik iz Seattla, ki že nekaj let živi in ustvarja v Sloveniji, sicer bolj znan kot 'frontman' uveljavljene ameriške zasedbe The Walkabouts. Njegov najnovejši samostojni projekt je album The Last Side of the Mountain. Album prinaša enajst uglasbenih angleških prevodov pesmi Daneta Zajca, čigar poezija je, kot pravi Chris, zanj že prvič zazvenela kot glasba in je kar klicala po tem, da se k besedam zapišejo še note in akordi. »Chris Eckman in Dane Zajc sta si bila nekako usojena. Rezultat je izjemen album ... Pesmi je odel v intimna glasbena ogrinjala.« (Zdenko Matoz, Delo).

Uglasbeno poezijo Daneta Zajca na koncertu izvajajo: Chris Eckman (kitara, vokal), Žiga Golob (kontrabas), Blaž Celarec (bobni), Polona Janežič (klaviature), Bernard Kogovšek (električna kitara).  

Umetnostna galerija Maribor bo v sredo, 23. decembra 2009, odprta do 22.00!

Vabimo na brezplačen ogled razstav Risba na Slovenskem II, son:DA_print in Stojan Grauf, Reka Drava. 

Obilo pozitivnega zanosa v letu, ki je pred nami!

PROST VSTOP! VLJUDNO VABLJENI!