Izobraževalni program UGM za osnovne in srednje šole

Nič ne more nadomestiti doživetja umetnine v živo. In nedvomno vas bomo že kmalu lahko povabili nazaj v naše prostore na ogled naših številnih razstav. Do takrat pa v Umetnostni galeriji Maribor pripravljamo vsebine in orodja za srečevanje z umetnostjo na daljavo. Pripravili smo poučne vsebine tudi za otroke in mlade ter skupine iz vzgojno izobraževalnih ustanov, ki jih boste lahko uporabili kot popestritev in obogatitev pouka, predvsem pa boste z njimi svoje učence seznanili s slovensko umetnostjo 20. in 21. stoletja.

Dokler se ne vrnemo, ostanite z nami preko spleta:

V ŽIVO IZ UGM, voden ogled po razstavi 100+ Vrhunci iz Zbirke UGM. Za vaše učence pripravimo voden virtualni ogled razstave, na kateri se bodo seznanili s pomembnejšimi poudarki v razvoju slovenske umetnosti od konca 19. stoletja do sodobnosti: začetek moderen, prepoznavnost prvih umetnic, abstraktna umetnost, novi mediji (fotografija, video, kinetične umetnost, sodobno slikarstvo in kiparstvo). Po dogovoru s spremljevalci se lahko dogovorimo tudi za drugačne vsebinske poudarke vodenega ogleda: potreti in avtoportreti iz Zbirke UGM, motiv živali v Zbirki UGM, abstraktna umetnost, kinetična umetnost, … Ogledu razstave sledijo navodila za likovno nalogo, s pomočjo katere bodo učenci ponovili razumevanje in doživljanje razstavljenih umetnin. Dejavnost zaključimo s skupnim vrednotenjem izdelkov. Virtualni voden ogled prilagodimo za vse starostne skupine.

Cena: 1 € za enega učenca (po plačilu vam pošljemo Zoom povezavo ali se dogovorimo za gostovanje v vaši spletni učilnici)

Predhodna najava: vsaj en teden pred terminom

Informacije: Brigita Strnad, brigita.strnadping@ugmpong.si ali 02 22 95 860

Vabimo vas, da sledite tudi našim drugim aktivnostim, s katerimi prihajamo na vaš dom in jih je prav tako mogoče uporabiti za vaše delo z učenci: http://www.ugm.si/izobrazevanje/ugm-od-doma/