Moja zgodba - moj MTT
nekdanja tovarna MTT, dostop z Meljske ceste proti Ulici heroja Šaranoviča 36 + 100 m naprej skozi vrata v tovarno
četrtek, 24. junij 2021, 17.00-19.00

vodita: Uroš Dokl, muzejski svetovalec iz Muzeja narodne osvoboditve Maribor in Urša Rotman, zunanja strokovna sodelavka UGM

Ste delali v tovarni MTT? Vabljeni na druženje med seboj, z nami in z drugimi!

V prostore nekdanje Mariborske tekstilne tovarne v Melju v juniju in juliju vabimo vse nekdanje zaposlene na druženje, pogovore ter obujanje zgodb o MTT. Vsi, ki ste nekoč delali v tem velikanu tekstilne industrije, ste vabljeni, da med seboj ter z drugimi obiskovalci druženj v neformalnem vzdušju delite svoje zgodbe in spomine na delo in življenje v času MTT. V želji, da vaše spomine ohranimo in zabeležimo kot del večne dediščine mesta, vas bo vsakič z novo temo gostil Uroš Dokl, muzejski svetovalec iz Muzeja narodne osvoboditve Maribor. V okviru druženja bomo na razstavi Pismo za prihodnost vsakič spoznali tudi po eno umetnino, ki je nastala kot odziv na zapuščino tovarne.

Zbiranje zgodb in spominov je vitalni del nesnovne dediščine, ki ji s pozabo sledi tudi izumrtje dela kolektivne zavesti. Zato je ohranjanje spomina ključen element ohranjanja in varovanja dediščine ter vsega tistega, kar je bilo in je del nas. Nekdanji zaposleni in zaposlene iz pretežno ženskega kolektiva, ste s spomini, ki jih hranite, pomemben vir znanja in informacij. Ne glede na položaj v tovarni nekoč, so danes vaši spomini za mesto neprecenljivi. Slišali bi radi vašo zgodbo o delu v MTT.

Druženja organiziramo v okviru trienala EKO 8, ki se med 21. majem in 18. julijem odvija v prostorih nekdanje MTT. Srečanja so nastala v sodelovanju z Muzejem narodne osvoboditve Maribor. Udeležba je mogoča v skladu s PCT protokolom in je za bivše zaposlene v MTT in njihove najbližje brezplačna.