MEDNARODNI TEDEN DRUŽINE
UGM, Strossmayerjeva ulica 6 in UGM Studio, Trg Leona Štuklja 2                                                     
11. - 17. maj 2020, 10.00 - 18.00

V času Mednarodnega tedna družine v UGM vabimo vse družine (otrok+odrasla oseba). V okviru Mednarodnega tedna družine smo za otroke, starše, babice in dedke pripravili pester program. Vstop za družine prost!

Sobotna ustvarjalnica / Huda mravljica raziskuje žive oblike
kiparska ustvarjalnica za družine
ploščad pred UGM, Strossmayerjeva ulica 6
sobota, 16. maj 2020, 10.00 - 11.00

vodijo: Brigita Strnad, muzejska svetovalka in študentki Likovne pedagogike Monika Goričan ter Tamara Šterlek

V slopu mednarodnega tedna družine, vabi Huda mravljica v UGM otroke in odrasle spremljevalce, da se na igrivi, veččutni način seznanijo z velikimi in malimi betonskimi skulpturam, ki krasijo različne prostore tako na levem kot desnem bregu Maribora. Nastale so v drugi polovici 20. st. v okviru kiparskega simpozija Forma viva, kar pomeni živa oblika. Tokrat ne bomo potovali po mestu, pomanjšane kipce bomo lahko prijeli kar v roke in se poglobili v njihove “žive” oblike in pomene. V kiparjenju se bomo preizkusili tudi sami in ustvarili kiparska dela, s katerim boste lahko okrasili svoj dom. Aktivnost je prilagojena tudi za slepe in slabovidne. Ustvarjalnica je brezplačna.

Ustvarjalnica je rezultat projekta TACTUS II, ki ga je vodila doc. dr. Jerneja Herzog (Pedagoška fakulteta, Univerza v Mariboru). Projekt TACTUS II (tip, aktivnost, kreativnost, tim, umetnost, slepota) je del programa »Projektno delo z negospodarskim in neprofitnim sektorjem v lokalnem in regionalnem okolju – Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2016–2020«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

info: Brigita Strnad, 02 22 94 697, brigita.strnadping@ugmpong.si

 

VLJUDNO VABLJENI!