Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6
četrtek, 11. oktober 2007, od 17.00- 20.30
vodi: Meghan Keane

Kiparska delavnica z novimi materiali je namenjena izdelovanju skulptur iz neobičajnih materialov. Umetnica želi pri udeležencih delavnice spodbuditi kreativni miselni proces, spremeniti način videnja in umestitve vsakdanjih predmetov znotraj okolja v katerem živimo ter poskusiti transformirati material v drugačno obliko z novim sporočilom. Skozi proces nastajanja in izgradnje umetniškega objekta bo v ospredje postavljen posameznik in njegov odnos do okolja. Koncept iznajdbe oblike iz procesa razslojevanja materiala je vzporeden s sodobno umetniško produkcijo in je trenutno izjemno popularen v likovnem svetu New Yorka od koder prihaja Meghan Keane.

Meghan Keane je umetnica iz Brooklyna, New York, kjer je študirala umetnost in se izpopolnjevala na grafični šoli za arhitekturo, modo in grafični design. Znanje je nadgrajevala na številnih tečajih in pri mnogih znanih newyorških umetnikih. Več o umetnici in njenem delu: http://www.meghankeanestudio.com

Delavnica je namenjena študentom in odraslim oz. mladini nad 17 let starosti. Cena delavnice: 3 €

Zaradi omejenega števila udeležencev prosimo za predhodne prijave po telefonu (02/229 46 97) ali elektronski pošti (zdenka.brglezping@ugmpong.si).